keskiviikko 1. elokuuta 2012

Lukupäiväkirjaan...

Lina Ben Mhenni; Tunisialainen tyttö


En ehkä olisi koskaan kiinnittänyt huomiota koko kirjaan, mutta luettuani vähän aikaa sitten Korpiolan ja Nikkasen Arabikevään mielenkiinto heräsi.
Arabikevään aikana Lina Ben Mhenni matkusti ympäri Tunisiaa dokumentoimassa vallankumouksen vaikutuksia tavallisiin kansalaisiin. Kirja on raportti hänen kokemuksistaan: siitä, mitä virallinen media ei uskaltanut tai voinut kertoa. Teos käsittelee muun muassa naisten oikeuksia, mielipidevaikuttamista ja median vapautta.
 Kuten jo Arabikeväässä tässäkin kirjassa nostetaan esille sosiaalisen median voimaa kun sitä osaa käyttää oikein. Ja mitä ovia se avaa kun hallituksen sensuuri ei pysty enää ulottumaan kaikkialle.

Kirja oli nopeasti luettu. Sen 64 sivua pitivät sisällään kyllä paljon faktatietoa, mutta se ei ollut kovinkaan teoreettinen teos vaan keskittyi enemmän juuri kirjoittajansa persoonaan. Ei sen puoleen, en kiellä bloggaamisen, twiittaamisen tai facebookin voimaa. Niiden avulla saa paljon aikaan, sen taisi opettaa arabikevät viime vuonna.

Kiinnostavaa on että Ben Mhenni oli vuonna 2011 ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, on saanut muutaman muun palkinnon tai kunniamaininnan, kuten Bob Award -blogipalkinnon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti