tiistai 8. tammikuuta 2013

Katsaus vuoteen 2012

Blogi on elänyt hiljaiseloa. Hyvin hiljaista eloa.
Mutta ehkä se tästä taas piristyy, ehkä.

Vuosi 2012 piti sisällään 158 blogikirjoitusta. Ihan hyvin siis. Tuntui, että eniten kirjoitin opiskeluista...tai kirjoittamisesta. Ja loppuvuotta kohti blogikirjoitukset typistyivät lukupäiväkirjan päivittämiseen. Lukupäiväkirjaan viime vuonna tuli kirjattua yhteensä 48 luettua kirjaa. Tähän olen hyvin tyytyväinen, vaikka ilman opiskeluita olisin lukenut hyvin paljon enemmän.

Viimeaikaisimpia hakusanoja, joilla blogiini on päädytty ovat:
- puolipaneelit. Näistä meillä riittää kokemusta kun koko asunto on vuorattu  niillä. Vähitellen olemme niitä repineet alas ja laittaneet seinäpintoja uusiksi.
- sana häivähdyksiä. Se nyt on blogini nimi, joten tarivtseeko muuta sanoa. Tämän blogin alkuperäinen idea oli kirjoittaa ylös häivädyksiä arjesta. En tiedä kuinka kaukana olen alkuperäisestä tarkoituksesta.
- arki on palannut. Se palaa aina joskus. Meillä on palannut jo sen verran, että lapset ovat koulussa ja päiväkodissa. Ukkokulta on lomalla vielä tämän viikon ja minulla ensimmäinen lähipäivä koulussa on ensi viikolla. Mutta arki taitaa siis palata ukkokullan palatessa töihin.
- hetkiä pienen arjesta. Meillä ei enää ihan niin pieniä täällä kotona ole. Eikä blogini tarkoitus ole ollut raportoida lasten asioista kovinkaan paljoa.
- jos ja kun. Tästä aiheesta kirjoitin mielestäni aika hyvän blogikirjoituksen viime syksynä. Kun aina jossittelen. Mietin, että ei enää jossittelua vaan korvaisin sen sanalla kun...
- k-piikit poisto. Esikoinen mursi kätensä viime keväänä ja leikkauksessa käteen laitettiin k-piikit tukemaan murtunutta luupalaa pysymään paikoillaan. K-piikkien poistokin oli ennakko-odotuksista poiketen helppo operaatio. Särkylääkettä ja puudutetta eikä potilas edes huomannut piikkien pois vetoa. Äitä kyllä kauhistutti katsoa vierestä.

Mitä muuta viime vuosi piti sisällään?

Kävin Tanskassa kahteen otteeseen. Alkukesästä koko perheen voimin ajoimme Ruotsin kautta Tanskaan ja vietimme hulvattomat kaksi päivää Legolandissa (suosittelen!) ja elokuussa lensimme ukkokullan kanssa pidennetylle viikonlopulle Kööpenhaminaan. Ihana kaupunki muuten.

Koulu työllisti kiitettävästi ja ylikin sen. Joulua kohden olin hyvin väsynyt ja yritin selvitä vain päivän kerrallaan. Joululoman alettua en ole koulujuttuihin koskenut lainkaan vaikka ehkä olisi pitänyt ;) Jouluna olin vielä varma siitä, etten jaksa enää jatkaa opiskelua, mutta melkein kolme viikkoa lepoa on tehnyt tehtävänsä. Enää en ajattele aivan samoin. Ensi viikolla palaan sorvin ääreen opiskeluiden suhteen ja teen roikkuvat tehtävät pois alta.

Viime syksyn olen myös työstänyt ensimmäistä romaanikäsikirjoitustani valmiiksi ja tasan viikon kuluttua on deadline sille. Sitten lähtee ensimmäinen pesästä kohti omaa matkaansa. Aika jännittävää!

Että sellaista. Ja mitä sitten alkanut vuosi tuo tullessaan? Sen kun tietäisi ;)
Ainakin yritän selvitä opiskeluista hengissä ja järjissäni.
Olosuhteiden pakosta taidamme muuttaa taas kerran. Vielä ei ole aavistustakaan mihin.
Perheemme saattaisi kasvaa, mutta ei siitä sen enempää. Raskaustestejä täällä suunnassa ei kuitenkaan ole suunnitelmissa tehdä.
Ja pahnanpohjimmaisena näillä näkymin siis myös julkaisen ensimmäisen romaanini...

Eli kaiketi tapahtumarikas vuosi tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti