sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Lukupäiväkirjaan

Katherine Pancol; Krokotiilin keltaiset silmät

Tämä kirja kuuluu kategoriaan luin tästä hyvät arvostelut ja löysin sen sitten sattumalta kirjaston hyllystä...Tämän kategorian kirjoja on tuntunut olevan viime aikoina enemmänkin ;)
Krokotiilin keltaiset silmät sijoittuu Pariisiin, mutta kirjassa on silti myös krokotiileja. Se on tarina ihmisistä, naisista ja miehistä. Siitä mitä olemme, mitä haluaisimme olla ja millaisiksi saatamme jonain päivänä tulla. Se on tarina valheesta. Mutta se on myös tarina ystävyydestä, rakkaudesta, toiveista, pettämisestä, rahasta ja unelmista. Se on tarina täynnä naurua ja kyyneleitä. Se on aivan yksinkertaisesti tarina elämästä. 
Kirja oli hyvä. Sen jaksoi lukea seitsemästäsadasta sivustaan huolimatta. Osan henkilöistä olisi kuitenkin mielestäni voinut jättää pois. Useampi henkilöistä kuului mielestäni sivuhenkilöiksi, joiden elämän yksityiskohdat ja näkökulmat olisi voinut aivan hyvin jättää pois ja tarina olisi silti pysynyt yhtenäisenä ja kiinnostavana.

Pancolin kieltä ei ole kehuttu turhaan ja itsekin voin antaa siitä mielelläni kehuja. Eri henkilöt oli myös eroteltu loistavasti erilaisella kielellä ja kyseisille henkilöille ominaisilla piirteillä.

Sen verran kirjasta tykkäsin, että laitoin varaukseen myös kirjan jatko osan Kilpikonnien hidas valssi. Sivuja tuossakin näyttäisi olevan 750 joten kirjailija ei ainakaan ole vielä innostunut tiivistämään kerrontaansa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti