tiistai 29. toukokuuta 2012

 Aamulla päätin olla reipas ja hyppäsin pyörän päälle ja ei kun menoksi. Kolmen kilometrin jälkeen alamäessä tuli paniikinomainen tunne kun huomasin, ettei takajarru enää toimikaan. Tyhjää vain kun yritin jarrutella. Onneksi etujarru toimi, mutta kotiin käännyin kuitenkin. Jäi siis viiteen kilometriin tämän aamun liikunnat, mutta parempi sekin kuin ei mitään ;) Kotona nautin hiljaisesta aamuhetkestä alla olevan kuvassa näkyvän aamiaiseni kanssa. Ceylon garden -teetä, turkkilaista jogurttia mustikoilla, luomuruisleipää ja satsuma. Kyllä jaksaa kummasti aloittaa päivän!


Lomareissuun pakkaamisen olen aloittanut listaamalla muistikirjaan ylös asioita, joita pitää pakata mukaan. Siitä se lähtee. Listaamisesta meinaan. Onneksi on iso auto, sillä viiden hengen tavarat kymmeneksi päiväksi ja pitää vielä varautua kaikkiin mahdollisiin sääolosuhteisiin. Mutta pääasia on, että ollaan lomalla. Auton nokka suuntaa kohti Ruotsia ja Tanskaa, joten pientä vaihtelua näihin kotimaisemiin!


Näkymä työhuoneeni ikkunasta

Tänään ajattelin kirjoittaa. Eilen sain tahmean alun jälkeen tekstin lentämään ja jätin sen odottamaan sellaiseen kohtaan, mistä on hyvä jatkaa. Joku (olisiko ollut jopa Stephen King?) antoi neuvoksi jättää tekstin aina sellaiseen kohtaan, missä se jää kesken. Siitä on helpompi aloittaa kuin luvusta, joka on kirjoitettu loppuun. Silti päätin kirjoittaa vain niin kauan ja niin paljon kun tuntuu hyvältä. Kun ei tunnu, lopetan.


Sunnuntaina löytyi markkinoiden antikvariaattikojusta mieluista luettavaa. Olisin voinut ostaa oikeastaan koko venäläisen kirjallisuuden laatikon omakseni, mutta päädyin nyt näihin kahteen.
Maksim Gorki on minulle uusi tuttavuus. Nimi on kyllä tuttu, mutta en ole lukenut. Nyt tulee sitten tämäkin puute korjattua. Päälimmäisestä kirjasta huomaa kiinnostukseni esseistiikkaan. Sattuipa osumaan sopivasti silmiin...

Eilen kirjoitin elämästä nauttimisesta ja siitä, että elää päivä kerrallaan.
Tänään päätin unohtaa syyllisyyteni kotona olosta ja ajattelin nauttia harvinaisesta vapaa-ajastani täysin rinnoin. Tämän viikon lapset ovat koulussa, eskarissa ja päiväkodissa ja minä yritän olla syyllistämättä itseäni tästä laiskottelusta. Olen päättänyt ansaita sen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti