torstai 8. maaliskuuta 2012

Ron McLarty: Polkupyörällä ajamisen taito

Eräällä kirjastokäynnillä hyllystä löytyi Ron McLartyn kirja Polkupyörällä ajamisen taito. Takakansi kertoo kirjan olevan tavisten ja luusereiden sankaritarina, sydämeenkäypä on the road -romaani. Se kertoo keski-ikäisestä Smithy Idesta, joka vanhempiensa kuoleman jälkeen lähtee pyöräilemään halki Amerikan mantereen. Kirjassa nivoutuu niin Smithyn pyöräretken tapahtumat kuin menneisyyden muistot, jotka valottavat nykytilannetta hyvin.

Täytyy tunnustaa, että ensimmäiset muutama kymmenen sivua mietin vähän väliä jättäisinkö kirjan kesken, alku ei temmannut mukaan toivotulla tavalla. Mutta tämän yli päästyäni olin lopulta niin tarinan lumoissa, ettei mielessä enää käynyt lukemisen lopettaminen kesken kirjan. Ehkä en rankkaa edelleenkään lempikirjakseni tai parhaimmaksi koskaan lukamakseni kirjaksi, mutta hyvä se silti oli.

.....

Ja tietenkin päivän kunniaksi kaikille naisille haluankin toivottaa Hyvää naistenpäivää. Oma mies on tämän päivän iltamyöhään asti firman pikkujouluissa (juurikin pikkujouluissa!), joten meillä ei naistenpäivä niin suurta huomiota saa. Eipä ole kyllä aikaisempinakaan vuosina ;)




В этот день 8 Марта
Мы желаем Вам добра,
И цветов охапку,
И весеннего тепла.
Много радости, здоровья,
Быть красивыми всегда,
Чтоб счастливая улыбка
Не сходила бы с лица!



Tänä päivänä 8. maaliskuuta

Toivotamme Teille hyvää
Ja sylillisen kukkia,
Ja kevään lämpöä.
Paljon iloa, terveyttä,
olla kaunis aina,
jotta onnellinen hymy
ei katoaisi kasvoilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti