maanantai 19. joulukuuta 2011

Aika olla ahkera..

Jokseenkin vaikea saada itseään liikkeelle. Liekö syynä tuo iki-ihana joulukuinen vesisade ulkona joka houkuttelisi mielummin käpertymään peiton alle sänkyyn..

Tänään pitäisi viilata tuo novelli valmiiksi ja lähettää oppimispäiväkirjan kera opettajalle. Mistä tulikin mieleen, että tuo päiväkirja kaipaakin vielä työtä. Olinkin päättänyt tehdä siihen vielä muutoksia. Hyvä kun muistin!
Jos olen rehellinen niin en ole erityisen tyytyväinen novelliini. Tai on se ihan hyvä, muttei sen enempää. Oppimispäiväkirjaankin kirjoitin siitä, että koen pitkän romaanikäsikirjoituksen kirjoittamisen paljon helpommaksi kuin lyhyen novellin, joka pitäisi mahduttaa alle viiteen sivuun. Ehkä olen sellainen pohtija, joka ei osaa (tai halua?) tiivistää liiaksi. Haluan mennä paljon syvemmälle kuin tuossa novellissani pääsin. En väitä, etteikö novellitkin voisi olla syvällisiä, mutta tämä tehtävä tuntui todella vaikealle.

Venäjän kulttuurihistorian esseekin on työn alla ja tänään sitä pitäisi ahertaa kunnolla. Muistiinpanoja alkaa olemaan mukavasti, kohta siirrynkin siihen ärsyttävimpään vaiheeseen kun siirrän paperilla olevat asiat koneelle. Ei se niin ärsyttävää, mutta tuossa vaiheessa iskee se epätoivo. Miten tästä materiaalista saa koskaan mitään kunnollista aikaiseksi! Mutta siitä se muuttuukin mielenkiintoiseksi, kun se sekamelska muuttuu vähitellen järkeväksi kokonaisuudeksi. Ehkä olen outo, mutta nautin tuosta prosessista suunnattomasti..

Esseitä riittää lisääkin, sillä pitäisi alkaa luonnostelemaan tieteellisen kirjoittamisen esseetä. Ja tästä olen niiiiin innoissani. Aihe on vapaa ja tehtävänä vain miettiä, mikä minua kiinnostaa juuri nyt? Mistä haluan kirjoittaa juuri nyt? Hahmotellessani ajatuksiani ylös nousi sieltä muutamia ajatuksia ylitse muiden ja löysin kirjastosta jo hyvää lähdemateriaaliakin esseetäni varten. Nyt onkin sitten ongelmana pidettyä itsensä kurissa ja olla kirjoittamatta esseetä valmiiksi joululoman aikana ;) Tammikuuksi kun pitäisi olla mietittynä vasta aihe ja tehdä alustavia luonnoksia mind map -tyyliin. Prosessikirjoittaminen on päivän sana. Prosessikirjoittaminen..

Mutta ollakseni oikeasti ahkera etten vain kirjoittaisi ahkerana olemisesta, on aika ryhtyä puuhaan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti