tiistai 5. elokuuta 2014

Todd Burbo ja Lynn Vincent; Taivas on totta

Hämmästyttävä tarina pojan matkasta taivaaseen ja takaisin.
Olin nähnyt tämän kirjan jo monessa paikkaa, mainoksissa ja kirjakaupoissa, mutta en nykyään osta kirjoja kovinkaan usein omaksi, joten tämän kirjan lukeminen on vain jäänyt. Ja luulen, että vasta nyt oli oikea aika tämän kirjan lukemiselle; Omista samankaltaisista kokemuksista on tarpeeksi pitkä aika.

Taivas on totta -kirja kertoo pienen Colton-pojan tarinan, hänen sairastumisestaan ja vanhempien tuntemuksista pojan sairasvuoteen vieressä. Se kertoo peloista ja kauhusta, menettämisen pelosta, mutta  myös Jumalaan luottamisesta.

Itse pyyhin monta kertaa kyyneleet poskeltani, sillä se mitä luin tuli hyvin lähelle. Olen itse käynyt vanhempana läpi saman kuin Coltonin vanhemmat. Monta kertaa olisin halunnut sanoa ääneen, että tiedän tismalleen miltä sinusta tuntui, tiedän liiankin hyvin.

Mutta tämä ei kuitenkaan ollut kirjan keskeinen sanoma. Itse asiassa Coltonin sairastuminen ja kuoleman rajalla käyminen käsiteltiin hyvin nopeasti kirjan alussa, koska, no, ne eivät olleet tämän kirjan keskeinen teema.

Se mihin kirjassa keskityttiin oli Coltonin kertomukset taivaasta, missä hän kertoi käyneensä leikkauksensa aikana. Hän kertoi vanhemmilleen hyvin yksityiskohtaisesti asioita, joita hän ei nelivuotiaana vain yksinkertaisesti pystynyt tietämään muuten kuin, käymällä taivaassa. Coltonin vanhemmat saivat monta "teologista" oppituntia pienen poikansa sanoja kuunnellessaan ja oman osansa näistä oppitunneista sai myös kirjan lukija.

Kirja on hengellinen, sitä ei käy kiistämän, mutta mielestäni se oli erinomaisesti kirjoitettu. Siitä ei jäänyt tunnetta siitä, että minun olisi pakko uskoa tätä kaikkea todeksi, ja kuten Coltonin isä Todd Burbo totesi kirjan sivuilla, ei hänen saarnansa (hän on pienen kaupungin seurakunnan pastori) perustu edelleenkään Coltonin kokemuksiin tai puheisiin vaan yksinomaan Raamattuun ja sen sisältämiin totuuksiin.
Mutta Coltonin vanhemmat halusivat lopulta kirjoittaa tämän kirjan rohkaisuksi muille. Kuten kirjan takakannessa kirjailija ja puhuja Don Piper toteaa: Jos olet valmis menemään taivaaseen, kirja innoittaa sinua. Ellet ole valmis, salli pienen lapsen johdattaa sinua.

Tämä oli kirja, jonka luki nopeasti. Sitä ei vain malttanut laskea käsistään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti